lørdag den 7. februar 2015

Rugbrød med surdej



Surdejen og opskriften har jeg fået af min kusine Lene for flere år siden. Jeg har løbende bagt rugbrød efter denne opskrift. Surdejen opbevarer jeg i køleskab. Nogle gange tænker jeg, at nu har den da vist stået i køleskabet for længe, men nej det har aldrig været tilfældet. 
Det er super nemt at bage rugbrød, og hvis man først kommer i gang, kan man ikke spise andet end hjemmebagt rugbrød. Det eneste, man skal tænke over, er tiden, da det foregår over 2 dage. 

Opskrift:
1. Dag

750g groft rugmel
750g hvedemel
11/2 L lunken vand

Surdej med salt

Disse 4 ting blandes og står tildækket til næste dag. Hvis det laves om morgenen, kan det godt bages om aftenen. 

2. Dag

1 kg skårne rugkerner
2 flasker hvidtøl
Ca 400 - 500 g kerner (solsikke, hørfrø, græskarkerner, boghvede eller andre)
Eft 5 revne gulerødder

Ingredienserne blandes i og der tages surdej fra som drysses med 3 spsk salt. Surdejen gemmes i køleskabet til næste bagning. Husk låg på surdejen.

Dejen hældes i 2 rugbrødsforme og hæver i 3 timer. Drys sesamfrø over brødene

Bages ved 180 grader i 11/2 tme. Herefter slukkes ovnen og brødene står i en time, inden de tages ud. 
De kan fryses.

Man kan lave sin egen surdej, eller jeg kan tage en fra, næste gang jeg bager. - bare sig til...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar