Det er super nemt at bage rugbrød, og hvis man først kommer i gang, kan man ikke spise andet end hjemmebagt rugbrød. Det eneste, man skal tænke over, er tiden, da det foregår over 2 dage.
Opskrift:
1. Dag
750g groft rugmel
750g hvedemel
11/2 L lunken vand
Surdej med salt
Disse 4 ting blandes og står tildækket til næste dag. Hvis det laves om morgenen, kan det godt bages om aftenen.
2. Dag
1 kg skårne rugkerner
2 flasker hvidtøl
Ca 400 - 500 g kerner (solsikke, hørfrø, græskarkerner, boghvede eller andre)
Eft 5 revne gulerødder
Ingredienserne blandes i og der tages surdej fra som drysses med 3 spsk salt. Surdejen gemmes i køleskabet til næste bagning. Husk låg på surdejen.
Dejen hældes i 2 rugbrødsforme og hæver i 3 timer. Drys sesamfrø over brødene
Bages ved 180 grader i 11/2 tme. Herefter slukkes ovnen og brødene står i en time, inden de tages ud.
De kan fryses.
Man kan lave sin egen surdej, eller jeg kan tage en fra, næste gang jeg bager. - bare sig til...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar