søndag den 8. februar 2015

Fastelavnsboller med creme

I dag har jeg lavet fastelavnsboller, selv om det først er fastelavnssøndag næste søndag.
Jeg har lavet dem efter en opskrift, jeg har haft i mange år. Den er god for cremen løber ikke ud, når man bager dem. Jeg laver dog lidt om på den. Jeg bruger laktosefri mælk og speltmel i stedet for almindelig hvedemel.


Jeg bruger:

Dej:
25g gær
11/4 dl sødmælk. Her brugte jeg laktosefri mælk
1 æg
1tsk salt
50 g sukker
175 g smør
280 g hvedemel. Her brugte jeg speltmel

Rør gæren ud i håndvarmt mælk. 
Tilsæt æg, salt og sukker.
Ælt smør og mel i.
Dejen hæver til ca dobbelt størrelse. 

Creme:
2 dl sødmælk. Her brugte jeg laktosefri mælk
1 tsk vaniljesukker
3 æggeblommer
25 g sukker
1 top tsk maizenamel. 

Bring mælken i kog. 
Æggeblommerne røres med vaniljesukker, sukker og maizenamel. 
Hæld nogle skefulde af den kogende mælk ned i æggemassen, inden du rører det hele sammen. 
Sæt cremen over varmen igen og rør til den stivner. 
Køl cremen af. 

Del dejen i ca 16 stykker. Bred hvert stykke dej ud og fyld 1 tsk creme i. Luk dejen sammen og placer bollen med lukningen ned mod pladen.


Hæver i 15 min.
Bages i 15 min ved 200 grader. 
Lav en glasur. Brun og/eller hvid. Du kan også bruge rigtig chokolade til at pynte fastelavnsbollerne med. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar