Jeg har lavet dem efter en opskrift, jeg har haft i mange år. Den er god for cremen løber ikke ud, når man bager dem. Jeg laver dog lidt om på den. Jeg bruger laktosefri mælk og speltmel i stedet for almindelig hvedemel.
Jeg bruger:
Dej:
25g gær
11/4 dl sødmælk. Her brugte jeg laktosefri mælk
1 æg
1tsk salt
50 g sukker
175 g smør
280 g hvedemel. Her brugte jeg speltmel
Rør gæren ud i håndvarmt mælk.
Tilsæt æg, salt og sukker.
Ælt smør og mel i.
Dejen hæver til ca dobbelt størrelse.
Creme:
2 dl sødmælk. Her brugte jeg laktosefri mælk
1 tsk vaniljesukker
3 æggeblommer
25 g sukker
1 top tsk maizenamel.
Bring mælken i kog.
Æggeblommerne røres med vaniljesukker, sukker og maizenamel.
Hæld nogle skefulde af den kogende mælk ned i æggemassen, inden du rører det hele sammen.
Sæt cremen over varmen igen og rør til den stivner.
Køl cremen af.
Del dejen i ca 16 stykker. Bred hvert stykke dej ud og fyld 1 tsk creme i. Luk dejen sammen og placer bollen med lukningen ned mod pladen.
Hæver i 15 min.
Bages i 15 min ved 200 grader.
Lav en glasur. Brun og/eller hvid. Du kan også bruge rigtig chokolade til at pynte fastelavnsbollerne med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar