Jeg brugte til 4 personer:
8 kartofler
2 auberginer
Salt og peber
Olivenolie
600 g oksefars
2 hakkede løg
2 fed hakket hvidløg
Olivenolie
1/2 dåse tomatpure
1 karton med purerede tomater
1 dl vand
1spsk oregano
1 spsk græsk krydderi
Salt og peber
1/2 L hytteost
2 æg
Salt og peber
1/2 pose revet cheddarost
1 dl revet parmesan
1/2 pose revet cheddarost.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem på bagepapir, og stænk med olivenolie og drys med salt og peber. I ovnen ca 20 min.
Auberginerne skæres i skiver og lægges i saltvand medens kartoflerne er i ovnen. Herefter lægges auberginerne på bagepapiret, og de stænkes med olivenolie og drysses med salt og peber. I ovnen ca 20 min.
Svits oksefarsen i olivenolie og tilsæt løg og hvidløg.
Når alt er svitset færdigt tilsætter krydderier, pure og vand. Kød/tomatsaucen koges i ca 20 min.
Æggene piskes og hytteost, salt og peber tilsættes. De to revne oste tilsættes.
Nu skal de 4 dele lægges lagvis i et ildfast fad.
Først smøres saucen ud, og herpå lægges et lag kartofler.
Herefter hytteosten og auberginerne.
Det hele gentages og der sluttes med sauce. Læg den revne ost over til sidst.
I ovnen ca 1/2 time.
Til retten fik vi grønkålssalat, der bestod af hakket grønkål, granatæble, tørrede tranebær og æblestykker. Dressingen var halv creme fraiche og yoghurt, smagt til med sukker og citronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar