Man kan selv bestemme om det skal blive til almindelige boller eller til morgenhapsere.
Der bliver ca 16 boller af portionen.
Dejen kan stå i køleskab 4 – 5 dage, og man kan bage af flere omgange.
Jeg brugte:
1 liter vand
10 - 20 gram gær
1 spsk salt
1 liter gryn (gerne blandet grove havregryn og ruggryn) og kerner af enhver art, hvis man har lyst.
1 liter hvedemel
Gæren opløses i vandet, og der tilsættes gær og salt.
Derefter røres gryn og evt. kerner i. Det må gerne lige trække et minut
Til sidst hvedemel.
Det hele røres i 5 - 10 min. på god hastighed på røremaskine med K-spade, indtil dejen har samlet sig i en klump om spaden.
Stilles i køleskab til næste dag
Ved bagning:
1 æg til pensling
Tænd ovn på 220 grader
Sæt bollerne på pladen med ske og gaffel.
Pensel med æg inden de bages.
Når ovnen er varm, bages bollerne i ca. 20 minutter øverst i ovnen. HOLD ØJE
Morgensnapper:
Samme opskrift
Bollerne vendes i blå birkes og solsikkekerner, man kan evt. have lidt vand på hænderne, når bollerne vendes i kerner.
Desuden bliver bollerne pænest hvis den mest ujævne side af bollen ligger nederst.
(Jeg bruger 3 dybe tallerkner, en med vand, en med birkes og en med solsikkefrø. Først vender jeg den pæne side i birkes og dernæst den grimme side i solsikkekerner)
Står man og skal bruge bollerne samme dag, kan man bruge lunkent vand
og hævning ved stuetemp. I ca. 2 – 3 timer.
Sørg for at bruge god mel, hvis der er for lidt gluten i melet hæver bollerne ikke nok!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar