mandag den 26. oktober 2015

Italiensk mad

I går var det min nevøs fødselsdag, og det blev holdt her hos min bror i Saint Charles i Illinois. Vi sad ude i gazeboen hele dagen. Vejret var dejligt, og vi havde en varmeblæser til at hjælpe os med at holde varmen sidst på dagen. 
Min brors kæreste havde lavet 3 retter italiensk mad, og jeg havde lavet dansk kagemand til kaffen. 

Små muslinger sammen med spaghetti

Det var super lækkert, men nok lidt svært at lave i Danmark, da jeg aldrig har set så små muslinger, som hun brugte. Man kan også lave retten med større muslinger, men det bliver nok ikke helt det samme. 


I olivenolie og smør stegte hun meget hvidløg, oregano, basilikumblade, salt og peber.


Herefter kom muslingerne, saften fra muslingerne kan også, citron og persille i, og de stegte et godt stykke tid.


Spaghettien blev kogt og vendt sammen med muslingerne. Der blev pyntet med persille, citroner og parmesanost. 


Stegt kylling 

Først blev alle kyllingestykkerne vendt i mel og krydderier. Herefter blev de stegt i shortening. Det ved jeg ikke hvad er, men olie kan bruges. Det skal siges, at denne ret smager skøn, men er ikke den mest slankende måde at lave kylling på. 



Kyllingestykkerne skal steges sprøde. De stegte kyllingestykker kom i en foliebakke sammen med olivenolie, vand, hvidløg, salt, peber og kartoffelstykker.


Det er røde kartofler, men andre kan selvfølgelig også bruges. Staniol over og ind i ovnen i 2 timer. 


Super lækker og velsmagende kylling. 

Fyldte pasta skaller

Den sidste ret var fyldte pastaskaller. Det var min favoritret. 
Tomatsauce, lavet af diverse ting, kogte i et par timer. Der blev lavet to tomatsaucer, en med kød og en uden. Jeg vil sige, at er ikke behøves kød. Retten smager fantastisk uden. 
Hvordan tomatsaucen blev lavet er svær at beskrive, men de fleste har nok en eller anden form for pastasauce, de laver. Det man skal huske er, at den bliver bedre af at koge i lang tid. Måske er det også en god ide til denne sauce at bruge purerede tomater og ikke låede tomater. Der skal selvfølgelig tilsættes hvidløg, oregano, basilikum, champignon og løg. Det var hele løg, der kogte med kun for at give smag. 


Pastaskallerne blev kogt. Det skal være store pastaskaller. Kog dem et par minutter mindre, end der står på pakken. 


Rør ricotta ost og revet mosarella ost sammen. 


Steg spinatblade let i smør. 


Nogle af skallerne blev fyldt med begge dele og andre kun med ost. Det kan man gøre som man vil. Man kan også helt udelade spinaten, men det vil jeg nu aldrig gøre. 



Skallerne lægges i et ildfast fad, og tomatsaucen hældes over. Til sidst drysses revet mosarella ud over tomatsauce og skaller. 


I ovnen et stykke tid ind til alt er gennemvarmt og osten smeltet. 


Min mand havde bagt flutes, der blev smurt hvidløgssmør på. De fik en tur under grillen. 


En lækker salat var med tilat sætte prikken over i'et på denne lækre italienske middag. 


Jeg lavede som sagt kagemand til kaffen. 


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar