søndag den 11. marts 2018

Cheesecake

Cheesecake er altid en succes. Selv folk, der ikke er vilde med desserter, kan lide cheesecake. Den er knap så sød, som mange andre kager. Desuden er den nem at lave, og det er en god måde at anvende havens bær på. Man kan såvel bruge friske som frosne bær. Man skal dog huske at si det meste af saften fra de frosne bær, når de tør op.


Ingredienser:

Bund:
200g Digestive kiks
50g usmuttede finthakkede mandler
2 tsk vaniljesukker
100g smeltet smør

Fyld:
7 blade husblas
1/4 l piskefløde
200g sukker
2 æggeblommer
500g fromage frais
ca 300g bær, hindbær, ribs, blåbær ...

Bunden laves ved at kiksene knuses. Jeg lagde dem i en plastikpose, bandt en knude og rullede med bagerullen.
Smelt smøret i en gryde og kom kiks, vaniljesukker og mandler i.
Pensel en springform eller kom bagepapir i. Jeg klippede et stykke rundt bagepapir, der lige passede til bunden. Det gør det nemmere at få kagen ud.
Tryk kiksemassen flad i bunden af springformen.
Stil springformen i køleskabet.

Nu skal fyldet laves.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk 11/2 dl af fløden til flødeskum.
Bland den sidste deciliter sammen med sukkeret i en gryde.
Bring sukker og fløde i kog under omrøring.
Tag gryden af varmen og pisk lidt af sukker/flødeblandingen i æggeblommerne. Hæld derefter dette sammen med resten af sukker/flødeblandingen.
Nu skal husblassen i. Tryk den fri for vand og lad den smelte i ægge/flødeblandingen.
Rør blandingen sammen med flødeskum og fromage frais.
Til sidst røres bærrene i.
Lad fyldet stivne lidt, før det vendes ned over bunden.
Glat overfladen og stil kagen på køl, indtil den skal spises.
Pynt med flødeskum og friske bær.

Kagen kan godt holde sig i køleskabet nogle dage,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar