søndag den 11. marts 2018

65 års fødselsdag

Den 1. marts blev jeg pensionist. Det er ikke til at forstå, at jeg er så gammel. Indvendig føler jeg ikke alderen. Det er kun når jeg kommer forbi et spejl, at jeg kommer til at tænke på, at det er rigtigt nok.

Jeg havde valgt at invitere til damefrokost. Jeg havde inviteret 37, men rejser, sygdom mm gjorde at vi kun blev knap 30.

Jeg havde en fantastisk dag. Jeg havde selv lavet alt maden, dog med undtagelse af frugtstænger og 2 lagkager.

At lave mad til mange handler om planlægning. Den sidste uge inden fødselsdagen, lavede jeg en plan for, hvad der skulle laves hver dag.

Til forret fik vi en tallerken, der var anrettet med forskellige ting.


Øverst var der spinatlakseruller pyntet med brøndkarse. 
Kyllingesalat pyntet med rød peberfrugt, ananas og bacon.
Midt på tallerkenen var der grønne asparges med hakkede æg.

Til denne tallerken serverede jeg valnøddebrød og langtidshævede græskarbrød.
Til brødet var der 3 slags kryddersmør

Til hovedret grillede min mand en porchetta på 3 kg. Jeg havde bestilt den i den lokale SuperBrugs, og den kunne lige være på det roterende spyd. Den fik ca 2 timer og var perfekt. Man skal bare huske, at have kul nok, når det er frostvejr.
Desuden grillede han barbecue kyllingelår. Barbecuesaucen havde han selv lavet.
Jeg havde selv lavet mørbradbøf i champignonsauce.


Til kødet havde jeg lavet 3 salater:

En rosenkålsalat med perlebyg, fetaost, hasselnødder, bacon og blåbær
En grønkålsalat med granatæbler, tranebær og mandler
En rucola/spinatsalat med blodappelsiner og cashewnødder


Til hovedretten serverede jeg olivenbrød

Desserten bestod af flere forskellige kager, frisk frugt og småkager:


Min svigerdatter havde lavet 2 lagkager.
Den ene var med hvid chokolade og hindbær


Den anden var med orangechokolade og fløde


Min svigerinde havde lavet frugtstænger med kransekage


Jeg havde selv lavet cheesecake


Desuden var der sunde småkager, lakrids kyskager, Sarah Bernhardt kager og kokosmakroner 


Jeg havde lavet en Thai kyllingesuppe til "natmad". Den er meget nem at lave.


Jeg er sikker på, at der ikke var nogle, der gik sultne hjem;-)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar