Den anden grønkålsstok vil jeg bruge til grønkålssuppe.
Til grønkålsrisottoen brugte jeg:
2 finthakkede løg
1 fed hakket hvidløg
25 g smør
2 spsk olivenolie
300 g risottoris
I dl hvidvin
1 L bouillon
100-150 g revet parmesanost
200 g finthakket grønkål
1 dl fløde - jeg brugte creme fraiche
100 g grofthakket grønkål
Jeg smeltede smørret og kom olivenolien i. Sauter løggene til de er klare.
Kom risene i og sauter, til de har opsuget fedtet.
Tilsæt hvidvin og kog dette ind.
Bouillonen holdes varm i en gryde, så den er varm, når den tilsættes.
Tilsæt en deciliter ad gangen. Bouillonen skal koge ind, inden næste deciliter tilsættes. Rør af og til i risene.
Sammen med den sidste deciliter bouillon, tilsættes den finthakkede grønkål, der er rørt op i fløde. Den grofthakkede kål tilsættes ligeledes, og risottoen koger lidt ind.
Til sidst tilsættes den revne parmesanost.
Som tilbehør og pynt til risottoen lavede jeg en grønkålssalat med hakket grønkål, et æble skåret i tynde skiver og valnødder. Som dressing hældte jeg olivenolie og æbleeddike over. På toppen kom der friskkværnet peber.
Man kan sagtens spise denne risotto uden kød, men jeg havde frikadeller i fryseren, som smagte godt sammen med den.
Risottoen og salaten smagte fantastisk...er stopmæt :-)
SvarSletHilsen Lone Holt