tirsdag den 19. januar 2016

Thailandsk kød med basilikum

Som forret fik vi thailandske forårsruller. Det er der noget arbejde med at lave, så derfor skulle hovedretten være nem. Jeg fandt en opskrift på lavthaimad.dk. Den tog jeg udgangspunkt i. 
Jeg elsker basilikum og spinat, og da der var begge dele i denne opskrift, var valget ikke svært. Yderligere var den nem at lave. 

Ingredienser:

500 g hakket svinekød
3 spsk olie
3 hvidløg
1-2 chilier. Jeg brugte mine syltede jalapenos fra i sommers 
2 spsk fiskesovs
1 spsk Soyasovs
1 spsk rørsukker
Bladene af en basilikum plante
3 håndfulde frisk spinat
2 håndfulde grønne bønner
1/2-1 dl vand

Hvidløgene presses og svitses i olien. 
Kødet tilsættes og svitses til det har skiftet farve. 
Chilier, fiskesovs, soyasovs, rørsukker tilsættes. 
Det koger lidt ind, inden de skiveskårne bønner tilsættes. Det koger et par minutter, inden basilikum og spinat tilsættes. Retten serveres, lige så snart bladene er faldet lidt sammen. 


Til retten serveres ris og spejlæg.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar