fredag den 29. januar 2016

Fastelavnsboller med creme

Disse fastelavnsboller er nemme at lave, og de lykkes hver gang. Cremen løber ikke ud!
Jeg har forsøgt med mange forskellige udgaver af fastelavnsboller, men hver gang har halvdelen af fyldet været på bagepapiret i stedet for inden i bollerne. Jeg har opskriften fra et gammelt "Ude og hjemme".

Ingredienser:

Dej:
25 g gær
11/4 dl mælk
1 æg
1 tsk salt
50 g sukker
175 g smør
Ca 280 g hvedemel

Gæren smuldres i håndvarmt mælk. Der tilsættes æg, salt, sukker og smør, skåret i mindre stykker. 
Melet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være ret Lind. Den hæver til dobbelt størrelse. 
I mens laves cremen. 

Creme:
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker 
3 æggeblommer
25 g sukker
1 top tsk maizenamel 

Bring mælken i kog. 
Rør de øvrige ingredienser sammen. Mælken hældes i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. mælke/æggeblandingen varmes under omrøring. Når cremen tykner, stilles den på køl. 

Del dejen i ca 16 boller. Bred hver boller ud og kom godt en tsk creme på. 


Fold dejen om cremen, og placer fastelavnsbollerne med sammenføjningerne nedad. 


Hæver ca 1 kvarter, og bages herefter i ca 15 min ved 200 grader. 

Pynt med glasur. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar