tirsdag den 12. august 2014

Spinat/ostetærte

I går havde jeg besøg af nogle kvindelige efterlønnere og pensionister fra skolen.
De kom til frokost, og vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag.

Jeg serverede først en slags stjerneskud. Derefter fik vi to tærter. En spinattærte og en læg/tomattærte.
Jeg havde lavet en salat med diverse salattyper og bær mm. På salaten var der en dressing, der var lavet af min hindbæreddike. Vi fik også en tzatziki til tærterne. Det får vi meget for tiden, da det stadig vrimler med agurker i drivhuset.
Vi sluttede frokosten af med en cheesecake med ribs.

Opskriften på oste/spinattærten fik jeg for mange år siden, da vi var i USA. Jeg syntes, den var fantastisk. Det var ikke så almindelig med tærter dengang.


Dej:
3dl mel - noget af melen kan godt være grahamsmel
1 tsk salt
250g smør
100g flødeost

Ost og smør røres sammen. Mel og salt tilsættes. Trykkes i en smurt tærteform. Jeg brugte en stor tærteform.
Forbages ved 200 grader i ca 20 min.

Fyld:
400g frosset hakket spinat
100g flødeost
3dl Cheddar ost
3æg
1dl mælk
revet muskatnød
salt og peber

revet mozzarella pst på toppen.

Æg og mælk piskes sammen.
Resten af ingredienserne tilsættes.
Mozzarella strøs på toppen.
Lægges på den forbagte bund og bages ca 30 minutter ved 200 grader.

Jeg elsker spinat og for mig er alt med spinat en fantastisk oplevelse. Muskatnød bestemmer man selv, hvor meget man vil tilsætte. En mild smag af muskat passer til min smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar