Jeg tog udgangspunkt i den grønne syltebog, men lavede lidt om på opskriften. Jeg kom bl.a. nogle af mine tomater og chilier i fra drivhuset.
Jeg brugte:
1 kg mørke blommer
400 g æbler
3 store løg
3 tomater
3 håndfulde rosiner
150g sukker
2,5 dl eddike
1 tsk allehånde
1 tsk ingefær - kan erstattes af frisk ingefær
Chilier- antallet er afhængig af hvor stærke de er.
Salt
Stenene tages ud af blommerne, og æblerne skrælles og skæres i både. Løggene skæres i tern, og tomater skæres i tern.
Blommer, æbler, løg og tomater koges i eddike sammen med sukker, chilier og krydderier i ca 45 minutter.
Jeg blendede chutneyen. Det vil jeg ikke gøre næste gang. Jeg kan godt lide, at der er lidt struktur i chutneyen.
Rosinerne tilsættes og koges med et stykke tid.
Hældes på glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar