torsdag den 21. august 2014

Asier

Råsyltede asier smager fantastisk godt. Dette er en nem opskrift.
Jeg var så heldig, at vores tidligere viceskoleleder tænkte på mig, da deres overskydende asier skulle deles ud. 
Opskriften stammer også fra dem. Jeg har kun tilføjet dild og løg. 


Du skal bruge:
Ca 6 kg asier. Jeg brugte 5 store asier. 
2 l eddike
1,5 kg sukker
1 brev blandet syltekrydderi
Skærmdild
3-4 løg
1 stk peberrod

Skræl og tag kærnerne ud af asierne. 
Man kan sylte dem i store stykker, men jeg skar dem i skiver. Det er nemmere, når de skal serveres.
Pil løggene og skær dem i kvarte. 
Det specielle og nemme ved denne opskrift er, at asierne ikke skal saltes!

Bland eddike, sukker og syltekrydderi. 


Læg asier, løg, dild og peberrod i glas og hæld eddikeblandingen over. 
Peberroden gør, at asierne holder sig længere, men de skal stå koldt. Jeg putter ikke atamon i. 
De skal trække ca en måned, før de bør anvendes. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar