mandag den 14. juli 2014

Rumtopf

Jeg har prøvet noget nyt i år med mine bær. Jeg har lavet rumtopf. 
Det er vildt nemt at lave, og det kan fyldes op med bær efterhånden, som de bliver modne. 
Jeg brugte jordbær, hindbær, thaibær, kirsebær, blåbær og ribs. Andre bær og frugter kan også bruges. 
Man skyller bærrene, lader dem dryppe af og lægger dem i et glas eller en krukke lagvis sammen med sukker. Herefter overholdes bærrene med rom. Jeg brugte halv Stroh rom og halv alm rom. 
Rør i bærrene i løbet af de næste dage til sukkeret er opløst. Der kan efterfølgende puttes flere bær i.


Opskriften kan ses i Tørsleffs grønne syltebog. Jeg lavede ca en halv portion. 


Bærrene kan holde sig i lang tid. De smager godt til diverse desserter, som is og chokoladekage. 
Lagen kan drikkes som likør, men kan også blandes i f.eks. hvidvin. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar