tirsdag den 22. juli 2014

Pizza på grill



Udekøkkenet bliver brugt hele tiden denne sommer. Det er så dejligt at lave mad udendørs. Vi har et køkkenbord med en vask med kold vand. Det fungerer perfekt. 
Vi bruger kuglegrillen til at lave de større ting på, eller hvis vi er mere end 2-3 personer.
Vi har også en lille gasgrill, og det er den, jeg har brugt til at lave pizza på. 
Den nyeste investering er et blus, som vi nu kan supplere med, så der intet er, der skal laves inde i køkkenet. Det er fantastisk dejligt:)

Saucen til pizzaen blev lavet på dette nye gasblus:

Sauce:
Olivenolie
1 stor håndfuld basilikumblade
Oregano tørret (1spk) eller frisk (en håndfuld)
1 dåse flåede tomater eller friske tomater i tern
Salt 
Friskkværnet peber

Olivenolien kommes i gryden. Krydderurterne svitses. 
Tomater, salt og peber tilsættes. 
Kog sovsen ca 5 min.

Dej:
2 dl lunkent vand
20 g gær
1 tsk salt
1spk olivenolie
4 dl grahamsspeltmel
Ca 2 dl sigtet speltmel

Gæren opløses i vandet. Salt og olivenolien tilsættes. 
Tilsæt mel. 
Lad dejen hæve mindst 1 time. 

Tænd gasgrillen i god tid, så pladen er varm, når pizzaen lægges på. 
Rul dejen ud og placer den på en oliesmurt plade til grillen. 
Sådan ser vores plade ud:
Fordel saucen på pizzaen, når den er på pladen. Det er langt det nemmeste. 
Revet Mozzarella og gedeost i skiver lægges på saucen. 



Låget lukkes, og efter ca 10-15 min er pizzaen bagt. 
Nu pynten den med lufttørret skinke og rucolasalat. 

Pizzaen får en dejlig sprød bund. 
Vi spiste Cæsar salat til pizzaen. 
Skønt at spise ude, når det største problem er at finde ind i skyggen:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar