I går aftes lavede jeg en dej, inden jeg gik i seng, og jeg bagte bollerne tidligt i morges.
Jeg har købt bogen Lowfodmapdiet af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel. En rigtig god bog, der tager udgangspunkt i retter, der er god ved dine tarme og fordøjelse.
Her i huset er næsten alt vores mad gluten- og laktosefrit. Jeg bruger speltmel i stedet for almindelig hvedemel.
Opskriften på disse boller er med udgangspunkt i ovennævnte bog, men dog ændret lidt.
Du skal bruge:
En potion havregrød ( laves af 2 dl havregryn og 4 dl vand)
15g gær
2 dl laktosefrit yoghurt naturel
1 spsk ahornsirup
1,5 tsk salt
150 g rismel
250 g grahamsspeltmel
20 g fiberHUSK
Start med at lave havregrøden og lad den køle lidt af.
Opløs gæren i yoghurten og bland havregrøden i.
Tilsæt salt og sirup
Tilsæt mel og fiberHUSK
Dejen skal være klæbrig.
Sæt i køleskab til næste dag.
Sæt bollerne på bagepapir med er ske.
Bag bollerne ca 20 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar