tirsdag den 22. juli 2014

Langtidshævede boller med havregrød

I denne varme periode er det svært at have ovnen tændt, da det er alt for varmt.

I går aftes lavede jeg en dej, inden jeg gik i seng, og jeg bagte bollerne tidligt i morges. 

Jeg har købt bogen Lowfodmapdiet af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel. En rigtig god bog, der tager udgangspunkt i retter, der er god ved dine tarme og fordøjelse.

Her i huset er næsten alt vores mad gluten- og laktosefrit. Jeg bruger speltmel i stedet for almindelig hvedemel. 

Opskriften på disse boller er med udgangspunkt i ovennævnte bog, men dog ændret lidt.

Du skal bruge:
En potion havregrød ( laves af 2 dl havregryn og 4 dl vand)
15g gær
2 dl laktosefrit yoghurt naturel
1 spsk ahornsirup
1,5 tsk salt
150 g rismel
250 g grahamsspeltmel
20 g fiberHUSK

Start med at lave havregrøden og lad den køle lidt af. 
Opløs gæren i yoghurten og bland havregrøden i. 
Tilsæt salt og sirup
Tilsæt mel og fiberHUSK
Dejen skal være klæbrig. 
Sæt i køleskab til næste dag. 

Sæt bollerne på bagepapir med er ske. 

Bag bollerne ca 20 min ved 200 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar