mandag den 10. oktober 2016

Kongelig hofdessert

Denne lagkageopskrift har jeg fra vores farmor. Hun var fantastisk til at lave lagkager, og netop opskriften på kongelig hofdessert er nem at lave, og den smager dejlig. 
Jeg bagte den til Einars fødselsdag. Desuden var der Fødselsdagsboller, kagemand og "sunde" småkager. Opskriften på småkagerne har jeg allerede på bloggen. De andre opskrifter vil jeg også samle her. 


Kongelig hofdessert:

200g Sukker
100g Smør
4 æggeblommer
100g Hvedemel
11/2 tsk bagepulver
4-5 spk mælk

Smør og sukker røres godt sammen. 
Tilsæt æggeblommerne. 
Kom mel, bagepulver og mælk i dejen. 

Dejen fordeles i 2 springforme. Jeg lagde bagepapir i springformene. 
Læg valnødder på dejen. 

Pisk 4 æggehvider, og kom 225 g sukker ved. 
Læg marengsen oven på dejen

Bag ved 175 grader i 45 min. 


Pisk 1/2 L piskefløde, og læg de to bunde sammen med fløden. 
Pynt med valnødder. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar