Det kunne jeg slet ikke modstå, da moster Ruths fastelavnsboller bare var de bedste.
De er anderledes end de fastelavnsboller, jeg plejer at lave, da dejen er så meget bedre. Smørret rulles ind i dejen, så de bliver lette og lækre.
Ingredienser:
2 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 æg
500 g mel
200 g margarine- jeg brugte smør, og det gik fint
Mælken lunes og gæren udrøres.
Salt, sukker og æg tilsættes.
Mel tilsættes. Gem lidt af melet til udrulningen.
Lidt af smørret placeres på den udrullede dej. Fold dejen sammen og rul smørret ind i dejen. Smørret rulles ind i dejen på den måde ca 4 gange.
Jeg lod dejen hæve på bordet, mens jeg lavede creme.
Creme:
3 dl mælk
5 æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
40 g sukker
11/2 spsk maizenamel
Mælken hældes i en gryde og koger.
De andre ting røres sammen.
Mælken hældes i æggene, og det hele varmes i gryden til det stivner.
Cremen afkøles.
Man kan også købe en cremepulver.
Dejen rulles ud og skæres i 25 firkanter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar