søndag den 7. februar 2016

Moster Ruths fastelavnsboller

ÓI går modtog jeg et billede af 2 fastelavnsboller og en opskrift. Min kusine Lene havde bagt fastelavnsboller efter sin mors opskrift. 
Det kunne jeg slet ikke modstå, da moster Ruths fastelavnsboller bare var de bedste. 
De er anderledes end de fastelavnsboller, jeg plejer at lave, da dejen er så meget bedre. Smørret rulles ind i dejen, så de bliver lette og lækre. 

Ingredienser:

2 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 æg
500 g mel
200 g margarine- jeg brugte smør, og det gik fint

Mælken lunes og gæren udrøres.
Salt, sukker og æg tilsættes.
Mel tilsættes. Gem lidt af melet til udrulningen.
Lidt af smørret placeres på den udrullede dej. Fold dejen sammen og rul smørret ind i dejen. Smørret rulles ind i dejen på den måde ca 4 gange. 



Jeg lod dejen hæve på bordet, mens jeg lavede creme. 

Creme:

3 dl mælk
5 æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
40 g sukker
11/2 spsk maizenamel 

Mælken hældes i en gryde og koger. 
De andre ting røres sammen. 
Mælken hældes i æggene, og det hele varmes i gryden til det stivner. 
Cremen afkøles. 
Man kan også købe en cremepulver. 

Dejen rulles ud og skæres i 25 firkanter. 


Cremen placeres på firkanterne og lukkes. 


Bollerne hæver. 
Bages ved 220 grader i 10 - 12 min






Ingen kommentarer:

Send en kommentar