søndag den 26. juli 2015

Rugbrød glutenfrit

En gang imellem skal man finde en ny opskrift på glutenfrit rugbrød. Man kan godt køre lidt træt i det samme brød hver dag. 
Jeg har fundet en opskrift på http://katrinejuul.dk/glutenfri-rugbroed, som jeg synes er god.
Den er meget fri, og brødet kan smage forskelligt hver gang, man bager det. 


Der bliver et brød af denne mængde:

7 dl vand og 1/4 pakke gær røres sammen med 1 spsk chiafrø. 
1tsk salt tilsættes. Hvis man vil have brødet mørkt som rugbrød, kan man tilsætte 1 tsk malt eller lidt kulør. Jeg tilsatte malt.

Hertil tilsættes
3 dl frø eller kerner (ex solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, mandler, nødder, græskarkerner)
3 dl havregryn (hele eller kværnede)
4-5 dl mel (ex boghvedemel, majsmel, rismel, quinoa)

Vælg selv hvordan du blander frø og kerner og mel. 
Du kan ligeledes selv bestemme om nogle af ingredienserne skal kværnes. Jeg brugte min kaffekværn til at findele nogle af tingene. 

Hæld dejen i en rugbrødsform og lad den hæve ca 3 timer. 
Bages ved 175 grader i varmluftsovn ca 1 time. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar