fredag den 31. juli 2015

Barbecue ribs homemade


En gang grillede vi altid ribben. Det er faktisk ikke så let at få fat i gode ribben i butikkerne i dag. Det er ikke noget, de altid har i køledisken. Man kan købe spareribs, men de er for tykke. 
Nu er det færdigmarinerede ribben, man kan købe. Det køber jeg aldrig. Jeg køber aldrig marinerede ting, da jeg bedre selv kan lide at marinere, for så ved man, hvad der er brugt til marinaden. Jeg har også hørt, at kød, der er marineret, ikke er så frisk som fersk kød. Det ved jeg dog ikke om passer. 


Min bror i USA har lavet barbecue ribs på weberen i mange år. Det bedste man kan forestille sig. 
I aftes fik vi så barbecue ribben på grillen. De var fantastisk gode. Jeg kogte først ribbenene i 1/2 time. Derefter kom de på grillen. 5 min på hver side og så blev den hjemmelavede barbecuesovs smurt på. Herefter kun en kort grillning på hver side. 
Opskriften på barbecuesovsen har jeg fået af min svigerdatter. 

Barbecuesovs:
4 spsk brun farin
4 spsk olivenolie
2 spsk stærk sennep
8 spsk ketchup
1 lille fed hvidløg
Ca 1 tsk Cayenne peber
Ca 1/2 tsk røget paprika
1 knsp stødt ingefær
Salt og friskkværnet peber

Alt røres sammen og sovsen smages til med krydderierne. 


Til ribbenene fik vi to salater med agurker, da drivhuset lige nu er storleverandør af agurker. 
Tzatziki og en god salat med quinoa, agurker, fetaost, små cherrytomater og blandet med hakket persille og mynte. Dressingen var saft af en lime, olivenolie og akaciehonning smagt ti med salt og friskkværnet peber. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar