onsdag den 8. juli 2015

Cookies uden gluten

Det er sommer, men det regner, så det er blevet til en bagedag. Om tre dage skal vi i sommerhus i Hjarbæk ved Hjarbækfjord. Vi skal spille vores familiegoldturnering Larsen Open. Det bliver dejligt at være en uge sammen med "ungerne". 
Brødet fra bagningen i dag skal med i sommerhuset.
Jeg startede med speltboller og musli. Derefter over til den søde afdeling: cookies og brownies.
Alt er lavet efter princippet Lowfodmapdiet, dvs uden laktose, glutenfri eller af speltmel. Opskrifterne er fra bogen "Lowfodmapdiet giver ro i maven 2".

Her er opskriften på cookies uden gluten:

80 g mel
100g sukker
50g farin
1 æg
150g majsmel
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
100g mørk chokolade- jeg brugte 70%



Rør smør og sukker sammen.
Tilsæt æg og farin.
Hak chokoladen groft og bland den i de tørre ingredienser. Rør dette i æggeblandingen. 
Sæt dejen på bagepapir med en teske.  
Bages ca 8 min ved 175 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar