mandag den 22. december 2014

Hjemmelavede marinerede sild

I år skal der laves hjemmelavede marinerede sild efter faster Stinnes opskrift. 
De saltede sild blev hentet hos familien i Hanstholm. 


De saltede sild er uden indvolde og hoveder. De kan stå i lang tid, op til 1/2 år, hvis de står koldt. 
Jeg brugte godt halvdelen af sildene. 

Det første der skulle ske var, at sildene skulle fileres. 


Jeg skar først de to sider fra, og derefter skar jeg de små ben på siderne væk. 


Så var det skindet, der skulle skæres /hives af. 


Nu var tiden inde til at vande fileterne ud. Det skete ved at hælde mælk på, og lade dem stå 4 timer.


Lagen:
1 kop vand
2 kopper sukker
Peberkorn

Disse 3 ting koges. Herefter hældes 2 kopper eddike på, og lagen afkøles. 

Efter 4 timer skylles sildefileterne og puttes i glas skiftevis med løgskiver. 
Lagen hældes over, og sildene trækker i 2 døgn, inden de er klar til spisning. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar