søndag den 7. december 2014

Farmors pebernødder

Her hos os er det kun farmors pebernødder, der kan spises. Opskriften har hun i øvrigt fra sin mor. Det er da dejligt, når opskrifter kan gå i arv. 
Mængden af krydderier er ikke angivet på opskriften. Man skal smage på dejen og afgøre mængden. Jeg har nu fundet ud af, hvordan de smager bedst, så krydderimængderne er angivet i min opskrift. 


Farmors pebernødder:
1250 g mel
625 g sukker
375 g smør
3 dl mælk
3 tsk hjortetaksalt
4 tsk kanel
3 tsk kardemomme
2 tsk nelliker

Ja der er ikke peber i, men det kan man selvfølgelig godt gøre:-)

Mel, smør og sukker smuldres sammen. Jeg laver alt på røremaskinen. 
Krydderierne tilsættes. 
Mælk tilsættes. 
Dejen skal i køleskabet. Den kan sagtens gemmes nogle dage. 



Rul pølser af dejen. 
Skær pølserne i små stykker. Jeg drejer pølserne en halv omgang, hver gang jeg skærer. 
Bages til de er lysebrune, ca 6-8 min ved 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar