fredag den 12. december 2014

Glutenfrit brød med chiafrø

Jeg synes, at det er svært at finde gode opskrifter på brød, som kan erstatte almindeligt rugbrød bagt på mel med gluten. Jeg har fundet to opskrifter, som jeg synes kan erstatte almindeligt rugbrød. Begge opskrifter har jeg fundet i Lowfodmapdiet 1 og 2. 2 bøger skrevet af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel. Gode bøger, der giver overblik over, hvad man skal passe på, hvis man har problemer med sin tarm eller fordøjelse.


Frokostbord med chiafrø:

2 dl sesamfrø
2 dl hel boghvede eller boghvedegryn. Jeg brugte boghvedegryn. 
4 dl hirseflager
1 dl chiafrø
300 g majsmel
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3 dl yoghurt naturel, laktosefri
5 dl lunken vand
50 g gær
3 tsk sukker. Jeg brugte honning


Gæren opløses i vand og honning.
I røreskålen blandes alle øvrige ingredienser.
Bland gær/vandopløsningen i. 
Rør mindst 3 min.
Dejen hældes i en 2-liters form og sættes til hævning i en lille time. 
Bages ved190 grader i ca 60 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar