For første gang har jeg købt svinekæber. Jeg købte kun 4, og det var nok til 2.
Det første jeg gjorde var at fjerne den hinde, der var på den ene side af svinekæberne. Det var lidt lige som at fjerne hinder og sener på en mørbrad.
Til svinekæberne brugte jeg følgende:
4 svinekæber
1-2 gulerødder skåret i nogle stykker
1 løg skåret i både
1-2 stilke bladselleri skåret i passende stykker
timiankviste
salt
friskkværnet peber
smør
1 mørk Thy-øl
Svinekæberne brunes i smørret. Salt, peber, grøntsager og timiankviste kommes ved, og brunes med de sidste par minutter.
Den mørke Thy-øl hældes ved, og retten småkoger under låg i ca. 11/2 time.
Når svinekæberne er møre tages de op, og grøntsagerne sies fra. Kom herefter saucen tilbage i gryden og kog den ind. Svinekæberne kommes tilbage i saucen ved serveringen.
Kartoffel/blomkålsgratin
Ingredienser:
3 - 4 kartofler - afhængig af størrelse.
1 dl vand og 1 dl fløde
1/2 - 1 blomkål i buketter - afhængig af størrelse
75g Castello creamy White
groft salt
friskkværnet peber
Kog de skrællede kartoffeltern i vand og fløde i ca 10 min, og herefter blomkålsbuketter ved og kog ind til kartofler og blomkål er møre.
Tilsæt salt, ost og peber og mos grøntsagerne lidt groft.
Fordel mosen i små gratinskåle eller i et større ovnfast fad.
Bages i ovnen ved 225 grader til de har en gylden overflade.
Retten er frit lave ud fra en ret med svinekæber på Arla.dk
Jeg lavede en rødkålssalat med mandariner, æbler og nødder til retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar