søndag den 10. maj 2015

Varmrøget laks på weberen

I dag var det mors dag, og jeg skulle slippe for madlavningen. Det betød selvfølgelig mad på grillen. 
Forretten bestod af laks, der blev røget over grillen. Hovedretten var burgere på grillen med hjemmelavede speltboller.

Den røgede laks blev lavet ved indirekte varme. Kullene blev placeret i den ene side, og ovenpå blev boksen med rygeflis placeret. Flisen skulle lægges i vand i ca 1/2 time, inden rygningen kunne gå i gang. 

Laksen penslede jeg med olivenolie og dryssede peber og ramsløgssalt på. Man kan bruge mange forskellige krydderier og krydderurter. Vi har en pande med huller til grillen. Laksestykkerne blev placeret på den. 


Panden blev placeret på risten i grillen i den modsatte side af kullene. Låget lægges på grillen med ventilhullerne modsat kullene. På den måde trækkes røgen fra rygeflisen hen over fiskene. Fiskene fik 20-25 min ved 150 grader. 


Til den varmrøgede laks fik vi helbladet spinat med fløde. Super enkelt og lækkert:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar