Det er måske forkert at kalde dem hveder, når de er lavet på spelt.
Til 20 hveder brugte jeg:
5 dl laktosefrit mælk
25 g gær
50 g rørsukker
1/2 tsk salt
1 æg
2 tsk kardemomme
125 g blødt smør. Jeg gav det lige lidt i mikroovnen, så det blev blødt.
150 g grahamsspeltmel
Ca 700 g speltmel
Lun mælken og rør gær i. Tilsæt æg, salt, sikker og kardemomme.
Jeg rørte dejen på køkkenmaskinen.
Tilsæt grahamsspeltmelet og den bløde smør.
Resten af melet tilsættes. Rør i godt 5 min til dejen er let og smidig.
Dejen skal hæve i en times tid.
Form 20 boller, der sættes på pladen, så de næsten rører hinanden.
Inden de spises, halveres de og ristes i ovnen. Spises med rigtig smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar