fredag den 1. maj 2015

Spelt-hveder

Denne opskrift på hveder er god, derfor er den værd at huske til næste år.
Det er måske forkert at kalde dem hveder, når de er lavet på spelt. 

Til 20 hveder brugte jeg:

5 dl laktosefrit mælk
25 g gær
50 g rørsukker
1/2 tsk salt
1 æg
2 tsk kardemomme
125 g blødt smør. Jeg gav det lige lidt i mikroovnen, så det blev blødt. 
150 g grahamsspeltmel 
Ca 700 g speltmel

Lun mælken og rør gær i. Tilsæt æg, salt, sikker og kardemomme. 
Jeg rørte dejen på køkkenmaskinen. 
Tilsæt grahamsspeltmelet og den bløde smør. 
Resten af melet tilsættes. Rør i godt 5 min til dejen er let og smidig. 
Dejen skal hæve i en times tid.
Form 20 boller, der sættes på pladen, så de næsten rører hinanden.


Lad bollerne hæve, inden de pensles med mælk og bages ca 20 min.

Inden de spises, halveres de og ristes i ovnen. Spises med rigtig smør. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar