Jeg startede med at koge saft af dem. Jeg plukkede, skyllede og ribbede dem. Jeg har en saftkoger, men den kan ikke bruges til induktion, så jeg kogte dem i en stor gryde med ca 2 dl vand i en halv time.
Herefter hældte jeg det hele i et dørslag, der var foret med et rent viskestykke.
Saften skulle bruges til 3 ting:
Sirup
Gele
Saftevand
Det første jeg lavede var sirup. Jeg har prøvet nogle gange at lave sirup uden det store held. Det lyder så nemt, men der er to ting, der er svært. For det første er det svært at få den rigtige konsistens/tykkelse. For det andet vil siruppen krystallisere, når den opbevares over længere tid.
Disse to ting, har jeg læst lidt om, og jeg har fundet ud af, at hvis man ønsker en tykkere sirup, skal man ikke kun bruge sukker, for så krystalliserer den. En del af det skal være glucose. Hos vores lokale Brugs kunne man ikke få glucose, så jeg købte glucosesirup. Tykkelsen af siruppen afhænger af mængden af sukker.
Jeg brugte:
1 l vindruesaft
11/2 l sukker
2 dl glucosesirup
Ingredienserne koges i ca 10 min og hældes på flasker.
Som Det kan ses ud af billedet blev sidste flaske ikke fuld, da det hele endte med at flasken væltede, og siruppen kom ud over mine ben og hele køkkenet. Jeg har siddet med koldt rindende vand på min fod. Det brænder af H til, skal jeg hilse og sige😞
Nu venter køkkenet med en større omgang rengøring. Det er meget klistret, så det tyder på, at konsistensen er god😊
Mener du ikke halvanden deciliter sukker til 1 liter vindruesaft ?
SvarSletJeg har fået vindruer forærende fra en ven med eget drivhus, og tænker at jeg vil lave vindruesirup, som du beskriver det.
Hej
SvarSletDet er længe siden, jeg har lavet denne opskrift, men jeg er sikker på, at det nok skal passe med godt 1 L sukker. Problemet er at siruppen ikke bliver tyk, hvis der ikke er meget sukker i.
Det må komme an på druerne. Efter den sommer vi har haft i år bliver min vindruesaft - lavet på saftkoger med en smule æble og citron i — så hvinende sød og tyk at jeg er nødt til at fortynde den med vand ... og det selvom jeg ikke kommer noget ekstra sukker i overhovedet. Ingen tvivl om at den ville koge ind til en tyk fin sirup helt uden tilsat sukker.
SvarSlet