tirsdag den 7. oktober 2014

Græskar/æblemarmelade



Det er med at udnytte de mange græskar, der er at købe lige for tiden. Jeg holder mig til hokkaido græskar. De er gode og nemme at anvende, da man ikke behøver at skrælle dem. 
Æblerne jeg har brugt er fra haven. Jeg har taget nogle af de lidt mere kedelige æbler, så jeg har skrællet dem. Jeg tror sagtens, at denne marmelade kan laves med æbler, hvor det kun er kernehuset, der er taget ud. 

Jeg brugte igen igen "den grønne syltebog" som udgangspunkt. 


Jeg brugte lidt mere græskar og lidt mindre sukker end opskriften viser. 
1 kg græskartern
700 G æbletern
21/2 dl vand
450 G sukker
1 1/2 tsk kanel
1 lille tsk ingefær
1/2 tsk nelliker. 

Jeg kogte ternene i ca 30 min, og derefter blendede jeg dem, inden jeg tilsatte sukker og krydderier. 



Jeg bruger aldrig atamon til mine marmelader. Jeg opbevarer dem i køleskabet. 

En lidt juleagtig marmelade:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar