onsdag den 15. oktober 2014

Chilie syltning

Så har jeg syltet chilier for første gang. 
Jeg har haft 3 slags chilier i drivhuset, og planterne er ikke så pæne længere, så jeg valgte at høste chilierne og smide planterne ud. 
De 3 arter er:
Jamaicaner Bell - mild
Starfish - stærk
Christmas peber- stærk



Jeg har været rigtig glad for alle 3, og jeg har derfor taget frø fra dem, så jeg kan så nye til foråret. 
Før vi fik drivhuset, havde jeg også Christmas peber. De kan fint klare sig på terrassen. 

Jeg har kigget lidt på nettet for at finde en opskrift på syltede chilier. Alle skriver, at det er en fantastisk måde at opbevare chilierne på. Jeg plejer at tørre dem, men i år skal de altså syltes. 

Opskriften, jeg har brugt, er sat sammen af lidt forskelligt, jeg har fundet på nettet. (Bl.a. James Oliver) 
Jeg lavede to forskellige slags. En mild og en stærk. Hvis man bevarer kernerne, bevarer man det stærke. 

Opskrift på de mindre stærke chilier:
400g rensede chilier.  Jeg halverede dem og tog kernerne ud. De kan også skæres i skiver.
10 peberkorn
3 tsk salt
3 lauerbærblade. Jeg anvendte friske blade fra min lauerbær i haven. 
5-6 cm frisk ingefær i skiver. Ingefæren kan også spises.

3/4 L eddike. Jeg brugte en blanding af æblecidereddike og hvidvinseddike. 
3-4 spk sukker

Rens chilierne og hæld kogende vand over. Lad det stå ca 5 min. Hæld vandet fra.
Læg peberkorn, salt, lauerbærblade, ingefær i et glas sammen med chilierne. 
Giv eddike og sukker et opkog og hæld det i glasset med chilier.

Jeg bruger ikke atamon, men et stykke peberrod i glasset hjælper på holdbarheden. 


De stærke chilier:
Jeg brugte de stærke Christmas peber, skyllede dem og prikkede huller i dem med en gaffel. På den måde bevarer jeg kernerne og hullerne gør at eddiken kan trække ind i chilierne. 
De syltes eller på samme måde. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar