onsdag den 7. november 2018

Kage med æbler, marcipan og marengs

I dag har min mand sat julelys op i diverse træer og i drivhuset. Det er dejligt, at starte tidligt med lys, for det er ikke så julet som meget andet julepynt.
Jeg har forberedt mig til aftenens juledemonstration i Hals. Haveforeningen afholder denne demonstration, hvor det er Pernille Carstensen fra Le Fleur i Vestbjerg, der viser sine kreative evner inden for juledekorationer.
Jeg har bagt en bradepandekage, som jeg skal have med til arrangementet.



Jeg har gået ud fra opskriften på Bedstefars skæg fra Nogetiovnen.dk

Til en stor bradepandekage brugte jeg:

6 æggeblommer
150 g sukker
3 tsk vaniljesukker
350 g mel
3 tsk bagepulver
125 g revet marcipan
275 g smeltet smør
11/2 dl tykmælk
8 - 10 æbler (afhængig af størrelsen)

Æggeblommer, vaniljesukker og sukker piskes godt sammen.
Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
Tilsæt revet marcipan, mel og bagepulver. Disse ingredienser blandes forsigtigt i.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.
Ovenpå placeres de skrællede skiveskårne æbler. De trykkes ned i dejen.
Kagen forbages i 20 min ved 175 grader varmluft.

Marengsen laves af 6 æggehvider, der piskes stive. Her i piskes 225g sukker. Piskes grundigt.

Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsen på kagen.
Kagen bages 25 min ved 175 grader varmluft.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar