lørdag den 10. november 2018

And med fars

Vi fik and i går, da vi fejrede Mortensaften en dag for tidligt.
Vi var 5 personer og selvfølgelig lille Anna.
En and er lidt for lidt mad ti os, men hvis jeg fylder den med fars, så er der langt nok.
Jeg synes faktisk, at den blev god, så derfor skal den på bloggen.
Jeg valgte at lave farsen med svesker og æbler, da det jo passer perfekt til and.

Jeg brugte en dansk fritgående and på 3400g

Farsen bestod af:

500g hakket svinekød
2 æg
1 dl rasp (evt lidt mindre)
salt
peber
1 stort finthakket æble. Jeg brugte Belle De Boskoop
10 svesker skåret i tern
timian


Rør farsen godt sammen, og stop det i den rengjorte and. Husk salt og peber før farsen kommes i.
Luk med kødnåle. Gnid anden med salt og peber
Placer anden på risten over bradepanden.
I bradepanden kom jeg indmad, gulerødder, porre, løg timian og kogt vand.
Jeg gav anden ca 5 timer i ovnen ved 150 grader - ikke varmluft.
Jeg siede saften fra bradepanden og lavede sovs. En lille sjat fløde og lidt ribsgele er godt i sovsen.
Til anden fik vi hjemmelavet rødkål


Ingen kommentarer:

Send en kommentar