søndag den 13. november 2016

Kreolsk mørbrad med mangosalsa og sweet potatoes.

I aftes lavede jeg en hovedret, som jeg aldrig har prøvet at lave før. Krydderierne var anderledes. Jeg skulle bruge five spices, men det kunne jeg ikke skaffe her i byen, så jeg blandede selv krydderierne og mortede dem. Opskriften jeg tog udgangspunkt i, havde jeg fundet på http://go.tv2.dk/opskrifter/soul-food-creolsk-svinemoerbrad-mangosalsa-og-gratinerede-sweet-potatoes-med-spidskommen

Krydderblandingen, til at smøre de to mørbraden ind i, bestod af:

2 -3 stjerneanis, såvel skal som kerner mortes
1spsk fennikelfrø
1/2 spsk stødt kanel
1/2 spsk Cayennepeber
1 spsk paprika
1/2 spsk stødt nelliker
Salt
Peber

Alle krydderierne mortes og smøres på de afpudsede mørbrad. 
Lad kødet trække i køleskabet i nogle timer. 

Lav en mangosalsa af
2 mangoer i små tern
2 fintsnittede forårsløg
1/2 fed finthakket hvidløg
Finthakket frisk chili (jeg brugte 2 starfish chilier)
2 finthakkede tomater, hvor kernerne er taget ud
1 stor håndfuld mynte, finthakket
Saften af 1 citron
2 spsk sød chilliesauce

Bland alle ingredienser. 

Steg de to mørbrad på panden, og steg dem videre i ovnen i ca 10 min. 

Mørbraden skæres i tykke skiver, og mangosalsaen hældes over. 


Til retten serveres gratineret sweet potatoes. Se opskrift under tilbehør. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar