søndag den 5. november 2017

Syltede bolsjerødbeder med lakridsrod

Jeg har bolsjerødbeder i haven. De smager gode, og de ser flotte ud, så det er absolut et must i vores køkkenhave
I år har jeg syltet nogle af de mindste. 


Jeg vasker rødbederne og koger dem i saltet vand i en god 1/2 time. Derefter hælder jeg koldt vand på og gnider skrællen af. De største af dem skar jeg over. Herefter kom jeg dem ned i skoldede glas. 



Jeg havde ca 800g bolsjerødbeder. 

Som lage bragte jeg nedenstående i kog:


6 dl eddike
250g sukker
8-10 cm peberrod i skiver. Jeg brugte vores egen peberrod fra haven, og det er ikke så tykke nogle rødder brug måske lidt mindre, hvis det er købt peberrod. 
2 tsk sorte peberkorn
4 stjerneanis
1-2 stk lakridsrod. Jeg brugte 11/2, da det var tykke stykker
2 løg skåret i både



Lagen koger nogle få minutter og hældes over rødbederne. 
Det skal trække i køleskab nogle uger, inden de kan anvendes


Ingen kommentarer:

Send en kommentar