tirsdag den 2. maj 2017

Lomo Saltado

Denne hverdagsret fra Peru smager dejlig, og så er den super nem at tilberede. 
Jeg har lavet lidt om på retten, men den ligner i store træk. 
Man starter med at lave en marinade, som kød og rødløg skal marineres i.
Retten er til 2 til 3 personer.

Følgende ingredienser røres sammen:

2 fed presset hvidløg
1/2 tsk salt
11/2 tsk peber
2 tsk spidskommen
2 spsk riseddike
2 spsk soyasovs
3 spsk olivenolie

2 rødløg skæres i både. 
Kødet skæres i strimler. Jeg købte flanksteak, og det fungerede fint. 


Marinaden hældes over henholdsvis kød og rødløg. Det marineres mindst 1/2 time i køleskabet. 


Kød og rødløg lynsteges på en varm pande. Der tilsættes halve cherrytomater og jalapeno i tern efter hvor stærk, man ønsker retten. 
Til sidst vendes der hakket koriander i retten, og den koger i et par minutter. 


Til retten serveres hjemmelavede pomme frites. Jeg lavede kartofler og selleri som fritter inde i ovnen.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar