søndag den 29. maj 2016

Rabarberkompot

Rabarberkompot er noget af det første, man kan lave om foråret. Det smager dejligt til desserter, men også som tilbehør til varme retter. Der er ikke noget bedre end varme frikadeller, rugbrød og rabarberkompot. 
De rabarber, vi har i haven, er fra mine forældres have på Solbakkevej i Thisted. Det er dejlige små søde vinrabarber. 

Jeg laver rabarberkompot flere gange om året. 
Det er forskelligt, hvordan jeg laver det. Nogle gange laver jeg det i ovnen, og andre gange koger jeg det. 

Jeg bruger:

11/2 kg rabarber
Ca 750 g sukker
1 stang vanilje

Vask rabarberne og skær lidt af det nederste væk. Ikke for meget for den nederste del smager fantastisk. Skær rabarberne i stykker af 2-3 cm. 
Bland sukker og rabarber og lad det stå og trække i nogle timer. 
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Kom korn og stang ned til rabarberne og bring gryden i kog. 
Kog ca 10 min. 
Rabarberkompotten skal stå i køleskabet, og den kan holde sig i rimelig lang tid. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar