I lørdagsavisen var der dog en dessert, som jeg blev lidt inspireret af. Det skal også altid passe lidt med, hvad jeg har i mit køkken. Jeg havde næsten alle ingredienserne, og ungerne skulle komme til aften. De beklager sig i øvrigt altid over, at jeg aldrig laver dessert, så jeg ville overraske dem.
Det er en trifli. Min mor lavede altid svesketrifli, og det elskede jeg, så denne trifli, måtte også være god.
Jeg lavede den i en skål, men den kan også laves i potionsglas.
I bunden skulle der lægges ladyfingers. Jeg brugte 10.
Disse skulle overhældes med kahlua og mørk rom. Vi havde ikke kahlua, så jeg brugte cointreu.
Oven på dette skulle de fordrukne bananer placeres. Jeg brugte 5 bananer, som jeg skar på skrå i lange skiver. Jeg placerede dem i et ildfast fad, hældte 20 g smeltet smør over sammen med 40 g rørsukker og 5 spk rom. Bananerne blev grillet i 5 til 10 min, indtil de var gyldne. Bananerne blev afkølet, inden de kom oven på ladyfingers.
Det næste lag var en gammeldags konditorcreme.
Kornene fra en vaniljestang og selve stangen kommes i en gryde sammen med 2 dl fløde og 1 dl mælk. Jeg brugte laktosefri mælk og fløde. Blandingen varmes til lige under kogepunktet.
4 æggeblommer piskes i en skål med 1 spk maizenamel og 100 g sukker. Fløde/mælkeblandingen hældes over. Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op til det tykner. Køl cremen af til den er kold. Pisk 11/2 dl fløde og vend den i cremen. Cremen placeres over bananerne. Desserten må gerne trække nogle timer i køleskabet.
Det sidste lag var chokoladeflødeskum. Jeg blandede 2 spsk kakao, 2 spsk flormelis i 2 dl fløde, og lod det stå og trække i køleskabet i en times tid. Pisk derefter chokoladefløden, og anret den øverst på desserten.
Desserten kan pyntes med revet chokolade. Det blev min ikke, da vi ikke havde noget chokolade.
Smagen er fantastisk, men man spiser ikke så meget. Den er meget fyldig.
Vi var 5 personer, men der ville være nok dessert til 8.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar