Nogle billeder af min favorit farve, som er blå.
mandag den 27. april 2015
Haven i april
Jeg stortrives, når jeg er i haven. Lige nu er alting ved at springe ud og det er så dejligt. Jeg nyder at arbejde i haven, men jeg nyder også mine havevandringer, hvor man fra dag til dag kan se, at der kommer nye blomster og træer springer ud.
Wellness og gourmet I Thy
Vi har været på et wellness - og gourmetophold i Hurup i Thy. Det kan varmt anbefales...
Næste dag efter morgenmaden fortsatte vi nordpå til Stenbjerg. Man finder nok ikke noget mere idyllerisk sted ved Vesterhavet.
Jeg havde købt opholdet på Take Offer til 1500kr. Jeg synes, at det var billigt for alt det, man fik for pengene.
Vi startede fra Vester Hassing torsdag morgen, og vi havde en aftale om formiddagskaffe hos min dejlige moster i Humlum. Efter kaffen gik turen over Vestervig til Agger. Et fantastisk område, som man ikke lige kommer forbi, hvis det ikke er planlagt.
Frokosten fik vi i Doverodde. Selv om jeg stammer fra Thy, har jeg aldrig været i Doverodde. Jeg har til gengæld hørt meget om det, da jeg har to mostre, der har været med i en syklub i den gamle købmandsgård.
Vi kørte hen for at se købmandsgården. Der var ikke rigtig nogle mennesker. Sæsonen var ikke startet.
Restauranten havde åben, og vi gik derind, selv om vi var de eneste. Vi bestilte fiskefrikadeller. Det er de bedste fiskefrikadeller, vi nogen sinde har fået. Tilbehøret var også fantastisk: Hjemmelavet remoulade, hjemmebagt rugbrød, sprøde syltede agurker og tyttebær. Det kan varmt anbefales at besøge restauranten i købmandsgården i Doverodde. Vi fik selvfølgelig Thy øl til frokosten.
Efter frokosten var det bare med at komme til Hurup. Vi tjekkede ind på hotellet. Vores værelse var i en nybygget afdeling. Dejligt stort værelse med stort badeværelse.
Sydthy Kurbad åbnede klokken 14, og da klokken nærmede sig 15, var det på høje tid at komme over til kurbadet, der lå lige bag ved hotellet.
Kurbadet var over al forventning. Der var vel 6 forskellige saunaer, dampbad, infrarøde kabiner, boblebade osv. Noget af det var udendørs. Midt i det hele var der en lille cafe, hvor der var gratis isvand, kaffe og frisk frugt. Ud over alt dette fik vi tyrkisk bad. Det skulle vi betale 300kr for tilsammen.
Vi var der godt 3 timer, og Einar kunne godt have brugt længere tid. Mange af tingene var lidt for varme til mig. Jeg skulle ud og have frisk luft en gang imellem.
Da vi kom over på værelset, var der en hel flaske champagne. Vi kunne ikke drikke hele flasken, inden vi skulle til 5 retters gourmet middag. Maden var super lækker. Desserten glemte jeg at taget billede af. Måske fordi vi Fik vinmenuen til middagen;)
Vi stoppede også i Vorupør for at se det nye havbad og gå en tur på molen. Man må sige, at det bliver en konstant kamp mod havet og sandet at holde havbadet tilgængeligt.
Klokken 12 skulle vi spille golf i Nordvest ved Klitmøller. En dejlig bane, men meget mere kuperet end Hals.
Turen sluttede med et familiebesøg i Hanstholm, og fisk i bagagerummet på hjemturen:)
onsdag den 22. april 2015
Middag i drivhuset
En dejlig solskinsdag sluttede med grill og middag i drivhuset. Det er så fantastisk at have vores dejlige drivhus. Det er en af de bedste investeringer, vi har lavet. Drivhuset giver så mange forskellige glæder i dagligdagen.
De sidste to aftener har vi grillet og spist middag i drivhuset. Fordelen er, at man kan sidde der ind til solen går ned, selv om det ikke er specielt varmt udenfor. Plantebordet er blevet grundigt rengjort og er pludselig blevet til et udekøkken.
Middagen i går var god. Det var skiveskårne kartofler og løg på grillen og stegt svinemørbrad. Desuden fik vi grillet fennikel med primadonna ost og saltede mandler.
Jeg var blevet foræret nogle ramsløg, og dem havde jeg lavet en pesto af.
Jeg brugte:
2 håndfulde ramsløg
50g pinjekerner
50 g primadonna ost
Lidt havsalt
Olivenolie
Alt blendes. Det smager fantastisk og ser super lækkert ud med den grønne farve.
lørdag den 11. april 2015
Banantrifli
Det er bestemt ikke hver dag, at jeg bevæger mig ud i at lave desserter.
I lørdagsavisen var der dog en dessert, som jeg blev lidt inspireret af. Det skal også altid passe lidt med, hvad jeg har i mit køkken. Jeg havde næsten alle ingredienserne, og ungerne skulle komme til aften. De beklager sig i øvrigt altid over, at jeg aldrig laver dessert, så jeg ville overraske dem.
Det er en trifli. Min mor lavede altid svesketrifli, og det elskede jeg, så denne trifli, måtte også være god.
Jeg lavede den i en skål, men den kan også laves i potionsglas.
I bunden skulle der lægges ladyfingers. Jeg brugte 10.
Disse skulle overhældes med kahlua og mørk rom. Vi havde ikke kahlua, så jeg brugte cointreu.
Oven på dette skulle de fordrukne bananer placeres. Jeg brugte 5 bananer, som jeg skar på skrå i lange skiver. Jeg placerede dem i et ildfast fad, hældte 20 g smeltet smør over sammen med 40 g rørsukker og 5 spk rom. Bananerne blev grillet i 5 til 10 min, indtil de var gyldne. Bananerne blev afkølet, inden de kom oven på ladyfingers.
Det næste lag var en gammeldags konditorcreme.
Kornene fra en vaniljestang og selve stangen kommes i en gryde sammen med 2 dl fløde og 1 dl mælk. Jeg brugte laktosefri mælk og fløde. Blandingen varmes til lige under kogepunktet.
4 æggeblommer piskes i en skål med 1 spk maizenamel og 100 g sukker. Fløde/mælkeblandingen hældes over. Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op til det tykner. Køl cremen af til den er kold. Pisk 11/2 dl fløde og vend den i cremen. Cremen placeres over bananerne. Desserten må gerne trække nogle timer i køleskabet.
Det sidste lag var chokoladeflødeskum. Jeg blandede 2 spsk kakao, 2 spsk flormelis i 2 dl fløde, og lod det stå og trække i køleskabet i en times tid. Pisk derefter chokoladefløden, og anret den øverst på desserten.
Desserten kan pyntes med revet chokolade. Det blev min ikke, da vi ikke havde noget chokolade.
Smagen er fantastisk, men man spiser ikke så meget. Den er meget fyldig.
Vi var 5 personer, men der ville være nok dessert til 8.
Prikling af planter
De sidste dage er gået med at prikle planter.
Alle de blomsterfrø, jeg såede i efteråret, er nu blevet til små planter. De er klare til at blive priklet, når der er kommet andre blade end kimbladene. Man skal være lidt forsigtig, når man deler planterne, men ellers er det let nok. De allermindste har jeg plantet sammen i små grupper. På et senere tidspunkt kan de så deles igen.
Tomaterne har jeg ligeledes priklet ud. De står dog stadig i vindueskarmen.
De tre forskellige chilier venter stadig på at blive priklet. Som I kan se er der nok af dem, så hvis der er nogen, der er interesseret, kan der sagtens blive nogle planter.
Canazei og Toscana
Det er helt fantastisk, at man på samme rejse er på skiferie og forårsferie. Det var vi omkring påsken. Vi havde 4 overnatninger i Canazei, der gav 3 dage på ski. Derefter 5 overnatninger i Toscana.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyfRDQBk8pbcZShwFVmlRrorx-WNvodx9OtItSeip-sEbxYSHyc60x4oHnjl5VprI-ZXEZNSXQPhUUCz8djfFFKuLrRaEAXdBdFlV-ZqPq9Y4ULpfmRM3FDkQMNVVcd7aPaHxRkLGaw8c/s640/blogger-image--1287586913.jpg)
Vi startede hjemmefra kl 7 om morgenen. Bilen var pakket til bristepunktet, da vi havde et vennepar med på turen. Køreturen gik godt, uden nævneværdig kø. Ved 18-tiden bad vi GPS'en om at finde en overnatningsmulighed. Vi var nået lige syd for Wurthburg. Det var nemt. 2 km fra motorvejen var det fineste gasthaus. Vi fik den sædvanlige wienersnitzel og et stort glas fadøl. Det er dejligt med en overnatning i Tyskland. Det gør, at køreturen bliver udholdelig og en del af ferien. Det er så nemt at finde disse små gasthause, hvor der er mulighed for aftensmad, overnatning og morgenmad. Priserne er også rimelige.
Næste dag gik turen til Canazei i Italien. Vi fulgte GPS'en, som tog os ad en meget lille og snæver bjergvej, de sidste 50 km. Vi havde fået anbefalet at fortsætte og tage en større vej, men tænkte at det nok var ok. Det var også ok, men hvis der havde været sne på vejene, havde det ikke været sjovt.
Vi har været på ski i Østrig mange gange, men aldrig i Italien. Det ligner Østrig, da det jo også er en del af Tyrol. Det er dog ikke sidste gang, vi er der. Sneen var fantastisk, vejret var strålende sol og pisterne var brede og kun røde. Der var faktisk ingen sorte piste👍 En anden fordel, som ikke har noget med Italien at gøre, var, at vi aldrig stod i kø. Vi har altid været afsted i uge 8, hvor resten af Europa også er på ski. Canazei kan varmt anbefales.
Vi havde heller ikke før prøvet at sidde i en kortærmet T-shirt, og så have det alt for varmt😅
Efter nogle dejlige dage i Canazei gik turen videre til Toscana. Der var ca 500 km. Vi boede på en vingård, som vi havde boet på forrige efterår. Et fantastisk sted med nogle meget meget søde, rare og hjælpsomme indehavere. Jeg kan varmt anbefale stedet, hvis turen går til Toscana. Det er meget tæt på Castelfiorentino. Det er midt imellem alting- Siena, Lucca, Firenze, Pisa.
Vingården er delt i to steder, og hjemmesiderne er
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyfRDQBk8pbcZShwFVmlRrorx-WNvodx9OtItSeip-sEbxYSHyc60x4oHnjl5VprI-ZXEZNSXQPhUUCz8djfFFKuLrRaEAXdBdFlV-ZqPq9Y4ULpfmRM3FDkQMNVVcd7aPaHxRkLGaw8c/s640/blogger-image--1287586913.jpg)
Vingården ligger højt, så udsigten fra alle lejlighederne er cypresser, oliventræer og vin.
1 km fra vingården er den bedste lille restaurant med meget rimelige priser. Påskedag, var vi efter højmesse i kirken i Gambassa, til påskefrokost. En kæmpemenu, der smagte fantastisk.
Vi besøgte selvfølgelig også Siena, hvor vi sad på den den vifteformede piazza Del Campo og kiggede på rådhuset, der har haft samme arkitekt som rådhuset i København. Det er bare helt vildt dejligt at sidde der og iagttage alle de forskellige folk, der færdes på torvet.
Lucca besøgte vi i regnvejr, så gåturen på bymuren blev ikke til noget. Vi besøgte dog den fine lille piazza Anfiteatro. Denne ovale plads er bestemt et besøg værd. Piazza San Michèle med kirken San Michèle så vi også, selv om det stod ned i stænger. Vejret var ellers dejlig med sol og varme, så vi fik luftet shortsene og kjolerne. Foråret var på sit højeste, og dermed også pollensæsonen. Det kunne mærkes😣
På turen til Lucca kørte vi også til Pisa for at se det skæve tårn. Det hælder 4,5 meter.
Vi kom ikke op i tårnet, da der var 3 til 4 timers ventetid.
San Gimignano er en af Toscanas bedst bevarede middelalderbyer. Oprindelig var der 70 tårne i byen, men nu er der kun 14 tilbage. Tårnene blev bl.a. bygget for at vise, at man var velhavende. De kunne dog også bruges, hvis der var stridigheder mellem byerne.
Et fantastisk ophold i Toscana med mange oplevelser, godt mad og gode vine. Et sted man bare ikke kan lade være med at komme tilbage til.
Hjemturen på 1920 km klarede vi på 2 dage. Vi overnattede ved Fulda i Tyskland på et fint Landgasthause.
Abonner på:
Opslag (Atom)