mandag den 16. marts 2015

Landtidshævet græskarbrød

Dette brød er et fantastisk brød til mad. Det kan bruges til forretter, ostebord og meget mere. Det er super nemt at lave, men skal hæve i lang tid. 



Jeg brugte:

4 dl lunkent vand
11/2dl tykmælk
1 spsk olivenolie
1 spsk groft salt
1 spsk honning
20 g gær
2 dl græskarkerner
750-800 g speltmel eller hvedemel

Drys:
Rosmarinstilke
Olivenolie
Groft flagesalt

Rør vand, gær, tykmælk, olivenolie, salt og honning sammen.
Tilsættes mel og ælt mindst 5 minutter. 

Stil i køleskab med låg eller film på til næste dag eller mindst 6 timer. 

Skær dejen ud til 2 eller 3 brød, der løftes over på en plade med bagepapir. 

Tryk rosmarinstilke ned i dejen. Dryp med olivenolie og drys med salt. 

Lad brødene hæve 1/2 time. 
Bag brødene i ca 20 min ved ca 220 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar