Opskriften er inspireret af en opskrift på hjemmesiden fra Fanø Laks.
Jeg brugte til 8 personer:
8 tykke skiver laks
1 blomkål
2 dl fløde
50 g smør
Saltede mandler, som jeg selv havde lavet. Ca 40 stk
Blåbær, ca 40 bær
Estragonblade
Revet citronskal
Lidt olivenolie
Lidt under halvdelen af blomkålen deles i små buketter, som lægges i koldt vand, så de er helt sprøde. Resten af blomkålen deles og gives et hurtigt opkog. Vandet hældes fra, og der hældes fløde over. Blomkålen koges i fløden. Blend blomkålen med fløden og smørret. Smag til med salt og peber. Afkøl pureen.
Pureen placeres i bunden af tallerkenen. Laksen placeres på pureen. Der pyntes med blomkålsbuketter, blåbær og saltede mandler.
Herefter lægges estragonblade på.
Olivenolien stænkes over retten.
Citronskal rives over retten lige inden serveringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar