mandag den 16. marts 2015

Laks med blomkål, saltede mandler og blåbær

Vi blev foræret en Fanø lakseside. Det smager bare så meget bedre end andet røget laks. Derfor var der ikke tvivl om, at forretten skulle være noget med røget laks, da vi skulle have gæster i fredags. Jeg synes selv at denne forret er virkelig god, så derfor deler jeg den gerne med andre:)
Opskriften er inspireret af en opskrift på hjemmesiden fra Fanø Laks. 



Jeg brugte til 8 personer:

8 tykke skiver laks
1 blomkål
2 dl fløde
50 g smør
Saltede mandler, som jeg selv havde lavet. Ca 40 stk
Blåbær, ca 40 bær
Estragonblade
Revet citronskal
Lidt olivenolie

Lidt under halvdelen af blomkålen deles i små buketter, som lægges i koldt vand, så de er helt sprøde. Resten af blomkålen deles og gives et hurtigt opkog. Vandet hældes fra, og der hældes fløde over. Blomkålen koges i fløden. Blend blomkålen med fløden og smørret. Smag til med salt og peber. Afkøl pureen. 
Pureen placeres i bunden af tallerkenen. Laksen placeres på pureen. Der pyntes med blomkålsbuketter, blåbær og saltede mandler. 
Herefter lægges estragonblade på. 
Olivenolien stænkes over retten. 
Citronskal rives over retten lige inden serveringen. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar