lørdag den 20. september 2014

Tapas


Hjemkommet fra Spanien var det da oplagt at lave tapas til en lille hyggelig middag for 4. 
Tapasen bestod af 6 forskellige retter. 
Butterdejshapsere  og mandler sammen med en rosevin blev serveret i drivhuset. 
Herefter en krabbesalat. Jeg havde lige kogt krabbekløer aftenen før, men en dåse med krabber kan også bruges - i nødstilfælde.....
Til krabbesalaten lavede jeg en aioli - hjemmerørt mayonnaise med lidt hvidløg. Jeg blandede finthakket bladselleri, avocado, agurk, chilie og forårsløg i aiolien sammen med krabbekødet.
Ved anretningen pyntede jeg med tomat, olivenolie, salt og peber. Jeg brugte bøftomater som jeg skoldede, trak skindet af og skar indmaden ud af. 
Herefter vil vi torsk, som jeg havde fået i Hanstholm dagen før. Jeg lavede små pakker med bagepapir og bagte dem i ovnen i 15 min. I pakkerne var der friske spinatblade, torsk, salt, peber og smør 
Jeg lavede en safransauce til fisken.
Så var det tid til lidt kød. Et fad med lufttørret skinke, som vi havde købt i Italien, pate og 3 forskellige pølser blev serveret sammen med hjemmelavet pesto og langtidsbagte tomater. En skål med gode oliven kom også på bordet. 
Et lille stykke vesterhavsost med æble/blommemarmelade. 
Til det alt sammen serverede jeg hjemmebagt brød: rugbrød, flutes og olivenbrød. 
Som det søde til kaffen fik vi æblekage med ristet havregryn med mandler og pyntet med flødeskum. 



1 kommentar: