mandag den 12. februar 2018

Olivenbrød

Det er lang tid siden, jeg første gang lavede disse olivenbrød. Jeg troede faktisk, at jeg havde lavet et indlæg om dette velsmagende olivenbrød. Det havde jeg altså ikke, så derfor laver jeg et indlæg nu, da jeg bagte to brød i dag.

Til dejen brugte jeg:

1 pakke gær
6 dl vand
1 dl olivenolie
2 tsk groft salt
2 dl tykmælk - jeg brugte min egen hjemmelavede yougurt
ca 800g hvedemel - jeg brugte både Ølandshvede og økologisk hvedemel


Gæret opløses i det lunkne vand.
Tilsæt salt, olivenolie og tykmælk.
Til sidst blandes melet i. 
Rør dejen godt sammen og lad den hæve i 1 time.

Del dejen i to og rul hver del ud i en rektangel.
Fordel oliven og revet ost på dejen.


Rul dejen sammen på den lange led og form brødet som et stort horn.


Lad brødene hæve 1/2 time.
Bag brødene i en 220 grader varm oven ca 25 min.


2 flotte brød, der smager fantastiske til mad, men også til diverse oste.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar