søndag den 12. februar 2017

Berbere krydderi

Jeg har prøvet at lave berbere krydderi, da det bruges i en kyllingeret, der er meget brugt i Eritrea. De flygtninge jeg underviser i dansk, kommer fra Eritrea, og vi har snakket mere om mad. Jeg fandt en opskrift på Tsebhi Derho, der er en sammenkogt ret med kylling. I denne ret er det vigtigste krydderi berbere. Det er et blandingskrydderi, der består af følgende:

2 tsk spidskommen
Frøene af 5 kardemomme kapsler
1 tsk bukkehornsfrø
1tsk koriander
8 hele nelliker
1 tsk peberkorn
Tørrede chilier. Antallet afhænger af størrelse, men der skal bruges en del
1/2 kanelstang
1/2 tsk tørret ingefær
1 tsk gurkemeje
1 spsk paprika
De ingredienser der ikke er pulver ristes et par minutter på panden. 
Kværn til pulver, og resten tilsættes. 

Jeg havde et glas med op til lektiecafeen i dag. Sami hentede straks et glas berbere krydderi, som hans mor havde lavet. Skønt:)


Den til venstre er min hjemmelavede. Som det kan ses, skal jeg kværne den lidt mere næste gang;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar