Vi har vores egne grønkål, og det er en fornøjelse, at man her i november kan gå ud og plukke friske grønkål.
Grønkålssuppen smager fantastisk, og den er nem at lave.
Jeg brugte:
300 g ribbet grønkål
2 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
2 bagekartofler, men andre kan også bruges
1 l bouillon
salt, peber
1 dl fløde
Svits finthakket hvidløg og løg i olien.
Tilsæt kartofler i tern og bouillon.
Lad det koge til kartoflerne er møre.
Tilsæt groftrevet grønkål og kog videre i nogle minutter.
Tilsæt fløde og blend suppen.
Smag til med salt og peber.
Til topping lavede jeg fire forskellige ting:
Sprødt bacon.
Æbler i tern vendt i æbleeddike.
Grønkålschips
Ribbet grønkål i store stykker vendes i olivenolie og drysses med havsalt og friskkværnet peber.
Disse lægges på en plade med bagepapir.
Jeg dryssede dem desuden med en god parmesanost og lidt citron.
De sættes i ovnen ved 170 grader i 10-15 min. Hold godt øje med dem, da de skal være sprøde men ikke brændte. Vi spiste dem faktisk ved siden af suppen, da de bliver bløde i suppen.
Det smager dejligt.
Græskarkerner med smag.
Jeg lavede dem med koriander og spidskommen på panden sammen med græskarkernerne. De ristes nogle minutter, hvorefter der kommes lidt honning og soyasovs i. De smager også dejlige som en snack
Til suppen fik vi olivenbrød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar