Det smager bare dejligt.
Denne hummersuppe er lavet på jomfruhummer fra Læsø. Jeg pillede hummerne ud af skallerne og fjernede den sorte tarm.
For at gøre den endnu mere smagfuld, har jeg købt hummersmør/terning i Salling.
Ingredienser:
Jomfruhummerskaller
Olivenolie
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1/2 Fennikel skåret i skiver
2 små porer i skiver
1spsk paprika
2 spsk tomatpure
Salt
Peber
Hakket persille
1/2 dl cognac
1/2 flaske vidvin
1/2 L vand
1 hummerterning
2-3 dl fløde efter smag
Kom olien i gryden og svits porer, fennikel, løg og hvidløg kort.
Tilsæt derefter jomfruhummerskallerne.
Efter at det har svitset i et kort stykke tid flamberes det. Hæld cognac på og tænd ild. Der kommer høje flammer, så fjern gryden fra emhætten.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fløde, og lad det koge et kvarters tid.
Sådan ser hummersmør/terningen ud, som jeg har købt i Salling super.
Til sidst sies suppen og fløden tilsættes.
Suppen smages til og anrettes.
Jeg kom jomfruhummer og rejer på tallerkenen, og hældte suppen på.
Som pynt kan anvendes creme fraiche, lakserogn og toppen af fennikel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar