I dag har jeg plukket for sidste gang. Det er godt nok nogle dage efter Sankt Hans;)
Jeg har lavet rabarbersaft en gang i år, men det blev hurtigt drukket, og der har været stor efterspørgsel på en ny omgang saft.
Jeg havde lyst til at prøve en anden opskrift end sidst, hvor jeg kogte saften af rabarberne på en saftkoger.
Denne gang brugte jeg følgende:
1 kg rabarber
4 dl rørsukker
2 liter vand
10 stjerneanis
2 vaniljestænger
Rabarberne skæres i stykker og vand mm tilsættes.
Kog i ca 10 minutter, og si saften.
Hæld saften på flasker.
Skal opbevares i køleskab.
Man kan også fryse saften i plastikposer.
Denne saft er super nem at lave, men efter min mening ikke så god som den rene rabarbersaft.
Næste gang tror jeg, at jeg udelader vaniljen. Anissmagen passer derimod godt sammen med rabarberne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar