lørdag den 4. juli 2015

Rabarbersaft kogt i gryde

Rabarber hører forsommeren til. Efter Sankt Hans må man ikke plukke flere rabarber. De skal lave energi og kræfter til næste års rabarber. Det var let at se på mine rabarber i år. De har aldrig været kraftigere end i år. Sidste år undlod jeg at plukke dem efter Sankt Hans. 
I dag har jeg plukket for sidste gang. Det er godt nok nogle dage efter Sankt Hans;)
Jeg har lavet rabarbersaft en gang i år, men det blev hurtigt drukket, og der har været stor efterspørgsel på en ny omgang saft. 
Jeg havde lyst til at prøve en anden opskrift end sidst, hvor jeg kogte saften af rabarberne på en saftkoger.
Denne gang brugte jeg følgende:

1 kg rabarber 
4 dl rørsukker
2 liter vand
10 stjerneanis
2 vaniljestænger

Rabarberne skæres i stykker og vand mm tilsættes.


Kog i ca 10 minutter, og si saften.
Hæld saften på flasker.
Skal opbevares i køleskab.
Man kan også fryse saften i plastikposer. 

Denne saft er super nem at lave, men efter min mening ikke så god som den rene rabarbersaft. 
Næste gang tror jeg, at jeg udelader vaniljen. Anissmagen passer derimod godt sammen med rabarberne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar