torsdag den 27. november 2014

Brunkager, der smager godt

Der er så mange opskrifter på brunkager, så det kan være svært at vælge, hvilken en man skal bage efter. Min bedste opskrift har jeg fra min mor og fars nabo Margit. Det er altid den, jeg bruger. Jeg har forsøgt med andre, men resultatet er ikke blevet så godt. Jeg blander dog selv krydderierne i stedet for at købe færdigblandede. 

Jeg brugte:
1/2 kg smør - det er vigtigt, at det er rigtigt Lurpak smør
1/2 kg farin
1/4 kg sirup
1 kg mel
1 brev potaske
6 tsk kanel
2 tsk nelliker
4 tsk ingefær
2 tsk allehånde
mandler

Smør, farin og sirup varmes op til kogepunktet. 

Potaske røres ud i lunkent vand, og det kommes i.

Massen afkøles inden mel, krydderier og mandler kommes i. 

Rul dejen ud til pølser, og kom dem i køleskabet, inden de skæres ud til tynde småkager.
Jeg gemmer altid noget dej i køleskabet og nogle af pølserne fryser jeg. På den måde får vi nybagte brunbager hele december. 

Mandlerne kommer jeg bare i hele. De er nemme at skære ud, når kagerne skal bages. 

De bedste julesmåkager der findes:-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar